Насіння перцю
- place Україна, Київська обл, Бориспільський р-н, с.Іванків, вул. Любарецька, 39
- phone (067) 600-07-99
- phone (099) 600-07-99
- phone (073) 600-06-99
- email info@posadka.com.ua
- scheduleПн-пт:9:00-18:00
- scheduleСб:9:00-15:00
Перець – це популярна в кулінарії овочева рослина, плоди якої мають чудові смакові якості та, залежно від сорту, використовуються як у свіжому вигляді, так і для приготування різноманітних страв або як ароматне чи гостре доповнення. Насіння перцю висівають навесні, і воно досить швидко проростає, формуючи молоду розсаду, яку висаджують у спеціально підготовлений, прогрітий ґрунт. Якщо ви мрієте виростити власні кущі та отримати якісні, великі плоди, слід знати, що перець буває солодкий, гострий та навіть чилі.
Види перцю
Перш ніж почати процес вирощування перцю з насіння, вам потрібно визначитися, для яких потреб і смаків ви плануєте використовувати плоди та які страви готувати:
-
Насіння солодкого болгарського перцю – сорти відрізняються щільними соковитими стінками, великими плодами, використовуються для споживання у свіжому вигляді, приготування салатів, гарнірів та багатьох інших кулінарних страв.
-
Насіння гострого перцю – плоди використовуються в кулінарії для пікантних страв. Вони додадуть гостроти та аромату вашим стравам.
-
Насіння перцю чилі – незамінний для приготування гострих приправ, часто використовується для створення пікантних соусів і спецій.
Після визначення сорту перцю перейдіть до вибору насіння. Важливо врахувати такі фактори:
- Переконайтеся, що насіння якісне, свіже, із відповідним терміном придатності від перевіреного виробника, а також відповідає обраному сорту перцю. Купівлю насіння потрібно здійснювати у надійних постачальників.
Вирощування перцю
Процес вирощування перцю не відрізняється від інших овочевих культур. Посів насіння можна проводити вже в лютому, щоб вчасно отримати розсаду. Потрібно підібрати відповідне приміщення з необхідними умовами. Підтримуйте правильну температуру, адже для швидкого росту перець потребує тепла. Переконайтеся, що рослини отримують достатньо сонячного світла та вологи, підтримуйте температуру в межах 20-25°C.
Як визначити, коли дозріває перець?
Готовність до збору настає, коли плоди досягають потрібного розміру та кольору. Акуратно зрізайте плоди ножицями або ножем. Перець можна використовувати одразу або зберігати в прохолодному місці.