Ківі Голд (оригінальний, жовтий)
- place Україна, Київська обл, Бориспільський р-н, с.Іванків, вул. Любарецька, 39
- phone (067) 600-07-99
- phone (099) 600-07-99
- phone (073) 600-06-99
- email info@posadka.com.ua
- scheduleПн-пт:9:00-18:00
- scheduleСб:9:00-15:00
-
1 год
-
2 года
-
-
-
0.5л
-
-
- business_centerГотівковий розрахунок
- paymentБезготівковий розрахунок
- receiptНакладений платіж
- open_withНова Пошта
- local_phone(067) 600-07-99
- local_phone(099) 600-07-99
- local_phone(073) 600-06-99
Ківі Голд – новий сорт відрізняється жовтою, дуже солодкою, ніжною та ароматною м'якоттю. Поверхня плода практично не опушена. Селекція була виведена 1992 року в Новій Зеландії.
Gold kiwi відноситься до середньорослих сортів. Пагони виростають до 4 метрів заввишки, щорічний приріст до 100 см. У плодоношення вступає на 3 рік. Необхідна підв'язка до шпалери, нормування врожаю щорічним обрізанням. Лист великий, темно-зелений, опушений, витягнуто-округлої або овальної форми.
Вирощують ліану на опорах у вигляді виноградних шпалер, на бесідах, арках, розміщують біля стін будинків із західної, північно-східної та північно-західної сторін у притіненому місці. Рослина досить морозостійка – витримує до -25°С. Загрозу молодим пагонам ківі несуть пізні весняні заморозки та холодні вітри.
Жовтий ківі пересаджують на постійне місце провесною або пізно восени обрізаючи саджанець на 3 нирки, керуючись схемою 4х6 метрів. Тому що ліани ростуть дуже інтенсивно і можуть досягати заввишки 4-6 метрів. Любить підкислені родючі ґрунти. Після посадки саджанці рясно поливають і мульчують грунт торфом, компостом, тирсою, що перепріла.
При вирощуванні на шпалері рослини формують у вигляді віяла та горизонтальних кордонів. Восени або навесні до початку руху соку при обрізанні видаляють поламані, слаборозвинені і загущаючі кущ пагони. З шпалер ківі не знімають (у південних регіонах). На зиму молоді рослини вкривають.
Молоді саджанці ківі приваблюють кішок, які можуть пошкодити молоді пагони. Кішкам подобається своєрідний ефірний запах рослини. Тому після посадки потрібно встановити огородження.
Ківі вживають у свіжому вигляді підходить для приготування джемів, десертів, плоди ківі містять велику кількість вітаміну С (аскорбінової кислоти) та біологічно активних речовин. Їх регулярне вживання сприяє кращому засвоєнню білків, спалюванню жирів, покращенню травлення, обміну речовин.
- Коментарі
Ківі Хейворд (крупноплідний, морозостійкий)
-
1 год
-
2 года
-
0.5л
-
2л
Ківі Закарпатський (самоплідний, морозостійкий)
-
1 год
-
2 года
-
0.5л
-
-