Насіння капусти
- place Україна, Київська обл, Бориспільський р-н, с.Іванків, вул. Любарецька, 39
- phone (067) 600-07-99
- phone (099) 600-07-99
- phone (073) 600-06-99
- email info@posadka.com.ua
- scheduleПн-пт:9:00-18:00
- scheduleСб:9:00-15:00
Однією з найпопулярніших овочевих культур є білокачанна капуста. Вирощування цього виду в Україні з насіння – найпоширеніше заняття, адже вона невибаглива і чудово росте в нашому кліматі. Різновидність включає велику кількість сортів, які використовуються як для споживання у свіжому вигляді, приготування салатів, так і для квашення та соління. Які сорти найкращі? Яке насіння капусти потрібно купувати для приватного культивування та промислового вирощування у фермерських господарствах? Яку упаковку краще обрати – стандартну чи професійну?
Найпопулярніші види:
- Насіння білокачанної капусти – найпоширеніший різновид, відрізняється великими головками світлого кольору, соковитими, солодкими листям. Споживається у свіжому вигляді, використовується для квашення та маринування.
- Насіння червонокачанної капусти – має соковиті листя червоно-фіолетового забарвлення. Популярна у кулінарії, для салатів, смачна у тушкованому вигляді, для гарнірів.
- Насіння цвітної капусти – цінний овочевий продукт, багатий на корисні мінерали та мікроелементи. Багато сортів привезено з Голландії, відзначаються чудовими смаковими якостями.
- Насіння капусти броколі або спаржевої – незвичайний різновид із декоративним зовнішнім виглядом і відмінним смаком. Із неї виходять смачні супи, вона чудова у тушкованому вигляді та для запікання.
- Насіння пекінської капусти або китайської (салатної) – найбільш цінною частиною є листя, яке є незамінною складовою салатів та інших страв.
- Насіння брюссельської капусти – унікальний вид, характеризується невеликими розмірами, солодким і декоративним листям. Підходить для заморожування, приготування супів і смачних гарнірів.
Зробити замовлення та обрати відповідні селекції пропонуємо на нашому спеціалізованому сайті Posadka.com.ua. У нашому каталозі зібрані найкращі сорти, які відрізняються смаковими якостями, формою, кольором та строками дозрівання, що діляться на:
- Суперрання або рання капуста – популярна для промислового вирощування завдяки дозріванню від 50 до 70 днів після висадки розсади. Формує великі качани.
- Середньостигла капуста – універсального призначення, використовується для ринкових продажів і власного споживання. Дозрівання триває 70–100 днів. Застосовується для переробки, квашення, засолювання.
- Пізня капуста – зазвичай вирощується для тривалого зберігання взимку, до нового врожаю. Дозрівання плодів триває 120 днів. Качани дуже щільні, великі, вагою до 10 кг і більше.
Коли потрібно сіяти капусту? Це питання часто задають багато садівників. Насіння висівають на розсаду, як правило, з третьої декади лютого і протягом усього березня. Висівають на глибину до 1 см, оптимальна відстань між насінням – близько 2 см. Після цього проводять пересадку у відкритий ґрунт.