Виноград Фрумоаса Албе (винний)

Контакти
  • place Україна, Київська обл, Бориспільський р-н, с.Іванків, вул. Любарецька, 39
  • phone (067) 600-07-99
  • phone (099) 600-07-99
  • phone (073) 600-06-99
  • email info@posadka.com.ua
Графік роботи
  • scheduleПн-пт:9:00-18:00
  • scheduleСб:9:00-15:00
картинка Виноград Фрумоаса Албэ (винный)
Артикул: 55080
125 грн.
Кількість
шт
Мінімальна вартість замовлення: 350грн.
Способи оплати
  • business_centerГотівковий розрахунок
  • paymentБезготівковий розрахунок
  • receiptНакладений платіж
Доставка
  • open_withНова Пошта
Наші телефони

Фрумоаса Албэ (іноді трапляється написання «Фрумоаса Албе» або «Frumoasa Albă») – це сорт винограду, виведений у Молдові. Його назва румунською мовою означає «красива біла» («frumoasă» – красива, «albă» – біла). Сорт отримано шляхом схрещування молдавських і європейських сортів з метою отримати високоякісний виноград універсального призначення, стійкий до низки хвороб і кліматичних чинників.

Кущі зазвичай характеризуються середньою або вищою за середню силою росту. За сприятливих умов вирощування лоза розвивається активно, даючи здоровий приріст. Пагони прямі, добре визрівають.

Листя округле, середнього або великого розміру, слабо розсічене. Листова пластинка може мати злегка хвилясту поверхню. Нижній бік листка нерідко з опушенням. Забарвлення листя насичено-зелене, восени може набувати золотисто-жовтого відтінку.

Гроно середнє або велике, конічної, іноді циліндроконічної форми, середньої щільності. Вага одного грона часто коливається від 400 до 600 грамів, у сприятливих умовах може бути й більшою.

Ягоди округлі або з невеликим овальним нахилом, середні чи великі за розміром. У стадії повної стиглості – світло-зелені із жовтувато-золотистим відблиском і легким восковим нальотом на шкірці. Шкірка тонка або середньої товщини, але досить міцна, щоб захистити ягоду від розтріскування. М’якоть соковита, м’ясиста, з приємним освіжаючим смаком. Кісточок небагато.

Смак дуже приємний, гармонійно солодкий із легкою кислинкою і тонким приємним ароматом. Здатність до накопичення цукру в сорту хороша, проте не надмірна, що дає змогу отримувати збалансоване столове або напівсухе вино, а також використовувати ягоди як десерт.

Призначення: сорт вважається універсальним. Його можна вживати свіжим (столовий виноград), він добре підходить для виготовлення столових і напівсухих вин, а за певних умов дає ніжні ароматні вина з фруктовими нотами.

Сорт належить до середніх або середньоранніх за строками достигання. Залежно від кліматичної зони, ягоди досягають технологічної стиглості зазвичай наприкінці серпня – на початку вересня.

Фрумоаса Албэ вирізняється хорошою і стабільною врожайністю. За належного догляду з одного куща можна отримати досить вагомий урожай, але для високої якості ягід рекомендовано нормувати навантаження, аби не перевантажувати лозу.

Сорт вважається досить стійким до основних грибкових захворювань, таких як мілдью та оїдіум, проте профілактичні обробки (особливо в дощовий сезон) і правильна агротехніка все ж потрібні. Середня або вища за середню стійкість до сірої гнилі. Відносна стійкість до шкідників: за дотримання загальних заходів захисту масових уражень зазвичай не спостерігається.

Вибір місця: надає перевагу сонячним, добре провітрюваним ділянкам із родючими, помірно зволоженими, дренованими ґрунтами. За близького залягання ґрунтових вод рекомендується облаштувати дренаж.

Саджанці зазвичай висаджують із урахуванням простору для розвитку куща: між кущами може бути 1,5–2,0 метра, між рядами – від 2 до 3 метрів (залежно від типу формування виноградника і способу ведення лози).

Залежно від регіону та навантаження може застосовуватися середня або довга обрізка. Формування куща обирається з урахуванням кліматичних умов (штамбове, шпалерне тощо).

Сорт відносно посухостійкий, але для повноцінного достигання крупної ягоди важливий регулярний, проте помірний полив (особливо в період наливу ягід). За надмірної вологості ягоди можуть розтріскуватися або втрачати насиченість смаку.

Із Фрумоаси Албэ отримують якісні столові та напівсухі вина. Вина зазвичай відрізняються світло-солом’яним кольором, мають ніжний аромат із легкими квітковими або фруктовими відтінками (можна вловити ноти білих квітів, цитрусових, фруктів).

Під час вибору технології виноробства важливо стежити за кислотністю – сорт, як правило, дає збалансоване вино, однак у спекотних регіонах кислотність може знижуватися, що необхідно враховувати виноробам для збереження свіжості напою.


  • Коментарі
Завантаження коментарів...


Виноград Київський фіолетовий (винний)

Артикул: 47266
  120 грн.
Товар закінчився

Виноград Гурзуфський рожевий (винний)

Артикул: 47258
  110 грн.
шт

Виноград Лівадійський чорний

Артикул: 47260
  100 грн.
Товар закінчився

Виноград Каберне Юра (винний)

Артикул: 55038
  110 грн.
Товар закінчився
arrow_upward
Увійти Реєстрація
Кошик 0 позицій
на суму 0 грн.