Виноград Самурай — це новий безнасінний кишмиш раннього строку достигання (105–115 днів від початку вегетації), виведений селекціонером-аматором Загорульком Віталієм Володимировичем.
	 Кущ сильнорослий, лоза визріває дуже добре по всій довжині. Квітка двостатева, запилення проходить якісно.
	 Грона дуже великі, середньою масою 900–1200 г і більше, до 1500 г, циліндрично-коничної форми, відмінного товарного вигляду.
Ягода округло-овальна, при повному достиганні темно-синього кольору, середньою масою 5–6 г. М’якоть соковита, щільна, м’ясиста. Шкірка практично не відчувається при споживанні. Смакові якості високі: смак гармонійний, з легким мускатним десертним відтінком, вміст цукру до 22%.
Виноград кишмиш Самурай не потребує особливих умов вирощування. Відзначена стійкість до основних хвороб: мілдью, оїдіум та сіра гниль. Морозостійкість до –23 °C.

