Виноград Цимлянский ранній (винний)
- place Україна, Київська обл, Бориспільський р-н, с.Іванків, вул. Любарецька, 39
- phone (067) 600-07-99
- phone (099) 600-07-99
- phone (073) 600-06-99
- email info@posadka.com.ua
- scheduleПн-пт:9:00-18:00
- scheduleСб:9:00-15:00
- business_centerГотівковий розрахунок
- paymentБезготівковий розрахунок
- receiptНакладений платіж
- open_withНова Пошта
- local_phone(067) 600-07-99
- local_phone(099) 600-07-99
- local_phone(073) 600-06-99
Виноград Цимлянський ранній – це один із стародавніх автохтонних сортів Дону, який традиційно вирощується на півдні Росії. Свою назву він отримав за місцем поширення в районі Цимлянського водосховища та за здатність достигати у доволі ранні строки (порівняно з іншими місцевими сортами).
Сорт вважається місцевим (автохтонним), виник на території Нижнього Дону.
Найширше культивується в Ростовській області та прилеглих регіонах.
Кущі: зазвичай сильнорослі, з гарним формуванням лози.
Грона: циліндричної або конічної форми, середньої щільності, масою 350–450 г, можуть бути злегка пухкими.
Ягоди: округлі або слабоовальні, зазвичай темно-синього (майже чорного) кольору з восковим нальотом; шкірка середньої щільності.
М’якоть: соковита, з приємним гармонійним смаком, часто з тонкими пряними та фруктовими нотами.
Належить до ранньо-середніх сортів: у регіоні Нижнього Дону зазвичай достигає наприкінці серпня – на початку вересня (може варіюватися залежно від погодних умов і агротехніки).
Має достатню морозостійкість для південних регіонів Росії, однак у більш північних умовах потребує укриття на зиму.
Стійкість до хвороб середня: потрібні регулярні профілактичні обробки проти мілдью, оїдіуму та сірої гнилі.
Добре реагує на якісний полив і підживлення, потребує правильної обрізки для оптимального навантаження лози.
Використовується для виробництва червоних та ігристих вин. Найбільш відомий у складі традиційного донського ігристого «Цимлянське», яке створюється за старим козацьким методом.
Вина з Цимлянського раннього відрізняються м’якою терпкістю, вираженою ягідною ароматикою (сливовими, вишневими, іноді пряно-трав’янистими нюансами). При витримці набувають більш складних відтінків та округлих танінів.
Може використовуватися в купажах з іншими сортами для надання напою насиченості кольору й приємного фруктового аромату.
Рекомендується садити на південних або південно-західних схилах з добре прогріваними ґрунтами.
Оптимальною вважається формування куща на середньорослих підщепах з акуратним обрізуванням для регулювання врожайності.
-
Історичне значення й традиційний статус у виноробстві Дону.
-
Досить раннє достигання.
-
Добра здатність накопичувати цукор, що допомагає виробляти вина різних стилів (від сухих до напівсолодких і ігристих).
-
Середня стійкість до грибкових захворювань, необхідні регулярні профілактичні заходи.
-
Вимогливий до умов вирощування (сонячні, досить теплі й сухі місця).
Вік | 3 роки |
Мін. температура | -22°C |
Вид саджанця | саджанець |
- Коментарі
Виноград Гурзуфський рожевий (винний) контейнер
- Вік
- 3 роки
- Мін. температура
- -25°C
- Вид саджанця
- саджанець
Виноград Красень (винний)
- Вік
- 3 роки
- Мін. температура
- -22°C
- Вид саджанця
- саджанець