Виноград Чорний доктор
- place Україна, Київська обл, Бориспільський р-н, с.Іванків, вул. Любарецька, 39
- phone (067) 600-07-99
- phone (099) 600-07-99
- phone (073) 600-06-99
- email info@posadka.com.ua
- scheduleПн-пт:9:00-18:00
- scheduleСб:9:00-15:00
- business_centerГотівковий розрахунок
- paymentБезготівковий розрахунок
- receiptНакладений платіж
- open_withНова Пошта
- local_phone(067) 600-07-99
- local_phone(099) 600-07-99
- local_phone(073) 600-06-99
Виноград "Чорний доктор" – це популярний технічний чи винний сорт зі середнім терміном дозрівання, який привертає увагу своєю давньою історією, що нараховує понад 2000 років. Вегетаційний період до повного дозрівання становить 140-145 днів, а в умовах півдня України цей сорт досягає зрілості в першій половині вересня. "Чорний доктор" схильний до високого накопичення цукру і в’янення ягід на кущах, особливо якщо його висаджувати на добре освітлених, теплих схилах. Урожай рекомендується збирати в пізніші терміни для досягнення оптимальних кондицій.
Цей виноград має двостатеві квітки та відзначається унікальною особливістю – рожевим забарвленням верхніх квіток під час цвітіння. Лоза визріває на всю довжину, а рекомендована обрізка плодових лоз – на середню довжину, від 4 до 8 вічок. Сорт рекомендується висаджувати разом з опилювачами, такими як Сапераві, Бастардо магарацький та інші. Визрілі пагони набувають темно-коричневого кольору.
Грона винограду "Чорний доктор" мають циліндроконічну форму і середні розміри, досягаючи маси 150-200 грамів. Ягоди округлі або злегка овальні, середнього розміру, забарвлені в чорний колір, хоча густий пруїн може надавати їм синій або фіолетовий відтінок. Шкірка ягід щільна, а м’якоть соковита, яскраво-червоного кольору. В одній ягоді міститься 2-3 насінини. Цукристість соку становить 22 брикс, кислотність – 6-8 г/л. Грона містять 87% соку та щільних частинок м’якоті, 5,1% гребенів, 6% шкірки та 1,9% насіння.
Сорт "Чорний доктор" відзначається високою врожайністю за правильної агротехніки. На кущах формується близько 60% плодоносних пагонів, із кількістю грон на одному розвиненому пагоні – 0,9, а на плодоносному – 1,3. Сорт незначно уражається мілдью і дещо більше оїдіумом, але при в’яненні на кущах ягоди не загнивають. Морозостійкість сорту досить висока, він плодоносить після зимових морозів до -23°С. В умовах Київської області цей виноград вирощують без укриття лози на зиму, при цьому отримують високі врожаї.
Оригінальне вино з винограду "Чорний доктор", виготовлене на виноробних підприємствах "Сонячна долина" або "Масандра", відзначається гранатово-червоним кольором із рубіновим відтінком. Букет вина має оригінальність і збалансованість, у ньому відчуваються тони спілої шовковиці, шоколаду і легкі нотки ванілі. В післясмаку присутній присмак чорносливу. Вино відрізняється пікантною терпкістю, яка не заважає йому залишатися м’яким, гармонійним і злагодженим. Вміст цукру і спирту у вині становить по 16%. У домашніх умовах урожай "Чорного доктора" стане чудовим вибором для приготування вина як у чистому вигляді, так і в купажі з іншими сортами.
- Коментарі