Виноград Чорний доктор (винний)
- Розсада полуниці keyboard_arrow_down
-
Саджанці плодових дерев
keyboard_arrow_down
- – Саджанці колоновидних дерев
- – Саджанці абрикосу
- – Саджанці персика
- – Саджанці нектарину
- – Саджанці груші
- – Саджанці черешні
- – Саджанці вишні
- – Саджанці яблуні
- – Саджанці сливи
- – Саджанці аличі
- – Саджанці шовковиці
- – Саджанці айви
- – Саджанці кизилу
- – Саджанці грецького горіха
- – Саджанці мигдалю
- – Саджанці фундука
- – Саджанці пекана
- – Саджанці декоративної яблуні
- – Дерево саду
- – Плодові крупноміри
-
Саджанці екзотичних рослин
keyboard_arrow_down
- – Саджанці азіміни
- – Саджанці актинідії
- – Саджанці гранату
- – Саджанці ківі
- – Саджанці хурми
- – Саджанці інжиру
- – Саджанці фейхоа
- – Саджанці каштану їстівного
- – Саджанці зізіфуса
- – Саджанці ананасу
- – Саджанці банана
- – Саджанці фісташки
- – Саджанці кучеряні
- – Саджанці мушмули
- – Саджанці кеш'ю
- – Екзотичні кімнатні, вуличні рослини
- – Саджанці чаю
-
Саджанці ягідних чагарників
keyboard_arrow_down
- – Саджанці малини
- – Саджанці смородини
- – Саджанці гліду
- – Саджанці брусниці
- – Саджанці годжі
- – Саджанці лохини
- – Саджанці Гумі
- – Саджанці ожини
- – Саджанці жимолості їстівної
- – Саджанці ірги
- – Саджанці калини
- – Саджанці журавлини
- – Саджанці аґрусу
- – Саджанці лимонника китайського
- – Саджанці обліпихи
- – Саджанці чорноплідної горобини
- Саджанці цитрусових рослин keyboard_arrow_down
- Саджанці винограду keyboard_arrow_down
-
Саджанці троянд
keyboard_arrow_down
- – Англійські троянди
- – Бордюрні троянди
- – Канадські троянди
- – Кущові троянди (шраби)
- – Мініатюрні троянди
- – Мускусні троянди
- – Паркові троянди
- – Плетисті троянди
- – Ґрунтопокровні троянди
- – Троянди спрей
- – Троянди флорибунда
- – Чайна троянда
- – Чайно-гібридні троянди
- – Штамбові троянди
- – Ефіроолійні (дамаські) троянди
- Саджанці гортензії keyboard_arrow_down
- Саджанці хвойних рослин keyboard_arrow_down
- В'юнкі рослини keyboard_arrow_down
-
Багаторічні рослини
keyboard_arrow_down
- – Акебія
- – Армерія
- – Астра
- – Астранція
- – Бадан
- – Бамбук
- – Бруслина
- – Будлея
- – Бузина
- – Вейгела
- – Вербейник
- – Вербена
- – Верес
- – Вероніка
- – Гаура
- – Гвоздика садова
- – Гейхера
- – Герань
- – Декоративні трави (злаки)
- – Ділосперма
- – Дельфініум
- – Живучка повзуча
- – Іберіс вічнозелений
- – Каріоптеріс
- – Кореопсис
- – Лаванда
- – Розсада полуниці
- – Міскантус
- – Монарда
- – Морозник
- – М'ята садова, меліса
- – Костриця
- – Осока
- – Очитки (седум)
- – Пеннісетум
- – Півонія
- – Полин
- – Рослини водні для ставка
- – Розмарин
- – Сантоліна
- – Чебрець
- – Деревій
- – Флокс
- – Хоста
- – Хризантема
- – Шавлія
- – Еріка
- – Ехінацея
- – Грунтопокривні рослини
-
Декоративні дерева
keyboard_arrow_down
- – Дерева на штамбі
- – Альбіція (Ленкоранська акація)
- – Гінкго білоба
- – Крупноміри листяні
- – Листяні дерева
- – Саджанці берези
- – Саджанці бука
- – Саджанці в'яза
- – Саджанці дуба
- – Саджанці верби
- – Саджанці клена
- – Саджанці Ліквідамбара
- – Саджанці липи
- – Садженці магнолії
- – Саджанці павловнії
- – Саджанці горобини
- – Саджанці сакури
- – Саджанці тюльпанового дерева
- – Саджанці церцису
- – Саджанці черемхи
-
Декоративні чагарники
keyboard_arrow_down
- – Саджанці азалії
- – Айва японська (Henomeles)
- – Саджанці барбарису
- – Саджанці бірючини
- – Бугенвіллія
- – Саджанці гібіскусу
- – Дейція
- – Дерен
- – Жасмин (чубушник)
- – Звіробій
- – Калина декоративна
- – Кизильник
- – Красивоплодник
- – Лавровишня
- – Саджанці магонії
- – Багаторічні чагарники
- – Олеандр
- – Османтус
- – Саджанці падуба
- – Саджанці піраканти
- – Саджанці пухироплідника
- – Рододендрони
- – Самшит
- – Саджанці бузку
- – Скумпія
- – Сніжноягідник
- – Спірея
- – Тамарікс
- – Форзиція
- – Фотінія
-
Цибулини та бульби квітів
keyboard_arrow_down
- – Цибулини Тюльпанів
- – Цибулини Нарцисів
- – Цибулини Лілій
- – Цибулини Гладіолусів
- – Цибулини Гіацинтів
- – Іриси
- – Бульби Канни
- – Бульби Жоржин
- – Бульби Еремуруса
- – Лілійник
- – Цибулини Алліуму
- – Цибулини Білоцвітника
- – Цибулини Іксії
- – Цибулини Камассії
- – Цибулини Крокуса
- – Цибулини Пролісків
- – Цибулини Тигридії
- – Цибулини Фритилярії
- – Трициртіс
-
Насіння
keyboard_arrow_down
- – Насіння овочів
- – Насіння мікрозелені (мікрогрина)
- – Насіння бобових
- – Насіння квітів
- – Насіння ягід та фруктів
- – Газонна трава
- – Насіння прянощів
- – Насіння екзотичних рослин
- – Насіння тютюну курильного
- – Міцелій грибів
- – Набори насіння
- – Насіння зелені
- – Насіння лікарських рослин
- – Насіння на вагу оптом
- – Трава для тварин
- – Велика професійна упаковка насіння овочів
-
Все для саду та городу
keyboard_arrow_down
- – Добрива Osmocote
- – Добрива Universol
- – Добрива Agroleaf
- – Добрива Peters Professional
- – Засоби захисту рослин
- – Родентициди (від гризунів)
- – Репеленти, засоби захисту від комарів та комах
- – Рідкі добрива
- – Мінеральні добрива
- – Регулятори росту рослин
- – Органічні добрива
- – Добрива для газонів
- – Гідрогель для рослин
- – Торф для рослин (торф'яний субстрат)
- – Кора соснова, мульча, щепа
- – Сітка затіняюча
- – Агроволокно
- – Агротканина
- – Контейнери для розсади
- – Пакувальні матеріали
- place Україна, Київська обл, Бориспільський р-н, с.Іванків, вул. Любарецька, 39
- phone (067) 600-07-99
- phone (099) 600-07-99
- phone (073) 600-06-99
- email info@posadka.com.ua
- scheduleПн-пт:9:00-18:00
- scheduleСб:9:00-15:00




- business_centerГотівковий розрахунок
- paymentБезготівковий розрахунок
- receiptНакладений платіж
- open_withНова Пошта
- local_phone(067) 600-07-99
- local_phone(099) 600-07-99
- local_phone(073) 600-06-99
Виноград "Чорний доктор" – це популярний технічний чи винний сорт зі середнім терміном дозрівання, який привертає увагу своєю давньою історією, що нараховує понад 2000 років. Вегетаційний період до повного дозрівання становить 140-145 днів, а в умовах півдня України цей сорт досягає зрілості в першій половині вересня. "Чорний доктор" схильний до високого накопичення цукру і в’янення ягід на кущах, особливо якщо його висаджувати на добре освітлених, теплих схилах. Урожай рекомендується збирати в пізніші терміни для досягнення оптимальних кондицій.
Цей виноград має двостатеві квітки та відзначається унікальною особливістю – рожевим забарвленням верхніх квіток під час цвітіння. Лоза визріває на всю довжину, а рекомендована обрізка плодових лоз – на середню довжину, від 4 до 8 вічок. Сорт рекомендується висаджувати разом з опилювачами, такими як Сапераві, Бастардо магарацький та інші. Визрілі пагони набувають темно-коричневого кольору.
Грона винограду "Чорний доктор" мають циліндроконічну форму і середні розміри, досягаючи маси 150-200 грамів. Ягоди округлі або злегка овальні, середнього розміру, забарвлені в чорний колір, хоча густий пруїн може надавати їм синій або фіолетовий відтінок. Шкірка ягід щільна, а м’якоть соковита, яскраво-червоного кольору. В одній ягоді міститься 2-3 насінини. Цукристість соку становить 22 брикс, кислотність – 6-8 г/л. Грона містять 87% соку та щільних частинок м’якоті, 5,1% гребенів, 6% шкірки та 1,9% насіння.
Сорт "Чорний доктор" відзначається високою врожайністю за правильної агротехніки. На кущах формується близько 60% плодоносних пагонів, із кількістю грон на одному розвиненому пагоні – 0,9, а на плодоносному – 1,3. Сорт незначно уражається мілдью і дещо більше оїдіумом, але при в’яненні на кущах ягоди не загнивають. Морозостійкість сорту досить висока, він плодоносить після зимових морозів до -23°С. В умовах Київської області цей виноград вирощують без укриття лози на зиму, при цьому отримують високі врожаї.
Оригінальне вино з винограду "Чорний доктор", виготовлене на виноробних підприємствах "Сонячна долина" або "Масандра", відзначається гранатово-червоним кольором із рубіновим відтінком. Букет вина має оригінальність і збалансованість, у ньому відчуваються тони спілої шовковиці, шоколаду і легкі нотки ванілі. В післясмаку присутній присмак чорносливу. Вино відрізняється пікантною терпкістю, яка не заважає йому залишатися м’яким, гармонійним і злагодженим. Вміст цукру і спирту у вині становить по 16%. У домашніх умовах урожай "Чорного доктора" стане чудовим вибором для приготування вина як у чистому вигляді, так і в купажі з іншими сортами.
- Коментарі