Виноград кишмиш Джой
- place Україна, Київська обл, Бориспільський р-н, с.Іванків, вул. Любарецька, 39
- phone (067) 600-07-99
- phone (099) 600-07-99
- phone (073) 600-06-99
- email info@posadka.com.ua
- scheduleПн-пт:9:00-18:00
- scheduleСб:9:00-15:00
- business_centerГотівковий розрахунок
- paymentБезготівковий розрахунок
- receiptНакладений платіж
- open_withНова Пошта
- local_phone(067) 600-07-99
- local_phone(099) 600-07-99
- local_phone(073) 600-06-99
Американська селекція безнасінних сортів винограду останнім часом викликає великий інтерес серед місцевих виноградарів, особливо якщо йдеться про морозостійких представників. Один із них Кіш-міш Джой, яка з'явилася в нашій колекції зовсім недавно. Сама назва говорить про те, що він має дарувати радість — свято смаку. Отримані сіянці були висаджені у 1992 році на винограднику та були під наглядом. В процесі відбору було отримано гібрид Ark 2494 і введено до еліти. Дана форма відрізнялася темним забарвленням ягід, щільною м'якоттю практично без насіння та фруктовим смаком.
З 1993 по 1994 рік був розмножений шляхом живцювання та висаджений на випробувальних виноградниках. Після багаторічних випробувань у 2013 році було подано заявку на патент і, згодом, було занесено до державного реєстру сортів у 2015 році під назвою Joy seedless.
Джой ставитиметься до безнасінних сортів винограду 2 класу. Тобто, в деяких ягодах можуть траплятися м'які рудименти, при їді практично не відчутні.
Терміни дозрівання ранньо-середні, за умов Запорізької області повне дозрівання припадає на третю декаду серпня. Схильний до високого цукронакопичення, але нирки прокидаються досить пізно, що зміщує терміни.
Кетяги середнього розміру, конічної форми, витягнуті, пухкі. Виглядають чепурно. Середня маса однієї становить 250-350 грам.
Ягода подовжена, має рівномірне темно-синє забарвлення зі слабким пруїном. Вага ягід 3,5-4,5 г у польових умовах. При застосуванні агротехніки вага ягід збільшується до 4-6 г і грона до 700 г.
М'якуш щільний і м'ясисто-соковитий, покритий тонкою шкіркою, що легко з'їдається, без терпкості. При цукристості 20-21 г/100 см3 має кислотність 6-7 г/дм3. Вміст розчинних твердих речовин становить середньому 20%.
Незвичайний смак з фруктовими нотками. Кожен, хто пробує, не залишається байдужим і знаходить щось нове у смаку. Лабрускові тони практично не відчутні, можуть з'являтися після перезрівання. Дегустаційна оцінка висока, близько 8 балів.
Урожайність підвищена, закладає по 2–4 пензлі на втечу, причому загальна маса врожаю з дорослого куща становить приблизно 15 кг. Може довго висіти на кущах без втрати товарних якостей. Ягода не обсипається. Єдиний недолік - це недостатнє запилення при дощовій погоді під час цвітіння, що призводить до поганого заповнення грон.
Кущі великої сили зросту. Відрізняються добрим визріванням лози. Вкорінення живців відмінне.
Стійкість до відомих захворювань вища за середню, профілактичні обробки в нинішніх реаліях не завадять. Морозостійкість до -25 ºС.
повернутися до змісту
- Коментарі