alarm_on
Пн-пт: 9:00-18:00
alarm_on
Сб: 9:00-15:00
Виноград Пино грі (винний)
Контакти
- place Україна, Київська обл, Бориспільський р-н, с.Іванків, вул. Любарецька, 39
- phone (067) 600-07-99
- phone (099) 600-07-99
- phone (073) 600-06-99
- email info@posadka.com.ua
- scheduleПн-пт:9:00-18:00
- scheduleСб:9:00-15:00
Способи оплати
Способи оплати
- business_centerГотівковий розрахунок
- paymentБезготівковий розрахунок
- receiptНакладений платіж
- open_withНова Пошта
- local_phone(067) 600-07-99
- local_phone(099) 600-07-99
- local_phone(073) 600-06-99
Виноград Піно гри (Pinot Gris) – це популярний білий винний чи технічний сорт, що походить із Франції селекція являється однією з мутацій сімейства Піно (поряд із Піно нуар і Піно блан).
Батьківщиною Піно гри є Бургундія у Франції, проте з часом найбільшої популярності він набув в Ельзасі.
Сьогодні цей сорт активно вирощують також в Італії (де він називається Піно гріджіо), Німеччині (під назвою Grauburgunder або Ruländer), Новій Зеландії, США, Австралії та інших виноробних регіонах по всьому світу.
Грони винограду Піно гри середньої щільності, масою 400–550 грамів, ягоди мають сіруватий або сіро-рожевий відтінок шкірки, іноді з коричневими чи навіть синюватими вкрапленнями.
Завдяки більш темній шкірці (порівняно з іншими білими сортами) вино може набувати легкого мідно-рожевого відтінку.
Білі вина з винограду Піно гри зазвичай мають м’яку, округлу текстуру та помірну кислотність.
В ароматі переважають ноти стиглих груш, яблук, персиків, динь, іноді відчуваються квіткові відтінки, а також медові та горіхові ноти в певних стилях витримки.
Вина з Ельзасу можуть відрізнятися більшою щільністю, вищою солодкістю та багатством аромату (пряні ноти, сухофрукти), тоді як італійські Піно гріджіо часто легші, зі свіжою кислотністю та мінеральними відтінками.
Сухі столові вина найпоширеніші, вирізняється свіжістю та приємним фруктовим смаком.
Напівсухі та напівсолодкі трапляються рідше, найчастіше в Ельзасі, мають вищий вміст залишкового цукру та розкривають більш насичений, маслянистий букет.
Десертні й пізнього збору (Vendanges Tardives): в Ельзасі існує традиція пізнього збору Піно гри, що дає насичені та солодкі вина з високим вмістом цукру та яскравими нотами цукатів, меду й карамелі.
Сухі вина Піно гри чудово підходять до білого м’яса (курка, індичка), риби, морепродуктів і легких закусок.
Вина з більш виразною текстурою та солодкістю пасують до страв азійської кухні, пряних страв, а також до ніжних сирів і страв на основі вершкових соусів.
Десертні вина чудово доповнюють фуа-гра, страви з цитрусовими або фруктовими соусами, а також фруктові пироги.
Стійкість сорту до певних хвороб винограду середня: за лозою потрібно уважно доглядати та контролювати врожайність, щоб досягти оптимальної концентрації аромату та правильного балансу смаку.
У різних виноробних регіонах існують власні методи винифікації, що впливають на яскравість ароматів і структуру вина. Наприклад, в Італії частіше орієнтуються на свіжі, легкі вина з мінімальною витримкою, тоді як у Франції допускають триваліше дозрівання на осаді, що надає вину більш округлого й складного характеру.
Походження та поширення
Батьківщиною Піно гри є Бургундія у Франції, проте з часом найбільшої популярності він набув в Ельзасі.
Сьогодні цей сорт активно вирощують також в Італії (де він називається Піно гріджіо), Німеччині (під назвою Grauburgunder або Ruländer), Новій Зеландії, США, Австралії та інших виноробних регіонах по всьому світу.
Грони винограду Піно гри середньої щільності, масою 400–550 грамів, ягоди мають сіруватий або сіро-рожевий відтінок шкірки, іноді з коричневими чи навіть синюватими вкрапленнями.
Завдяки більш темній шкірці (порівняно з іншими білими сортами) вино може набувати легкого мідно-рожевого відтінку.
Білі вина з винограду Піно гри зазвичай мають м’яку, округлу текстуру та помірну кислотність.
В ароматі переважають ноти стиглих груш, яблук, персиків, динь, іноді відчуваються квіткові відтінки, а також медові та горіхові ноти в певних стилях витримки.
Вина з Ельзасу можуть відрізнятися більшою щільністю, вищою солодкістю та багатством аромату (пряні ноти, сухофрукти), тоді як італійські Піно гріджіо часто легші, зі свіжою кислотністю та мінеральними відтінками.
Сухі столові вина найпоширеніші, вирізняється свіжістю та приємним фруктовим смаком.
Напівсухі та напівсолодкі трапляються рідше, найчастіше в Ельзасі, мають вищий вміст залишкового цукру та розкривають більш насичений, маслянистий букет.
Десертні й пізнього збору (Vendanges Tardives): в Ельзасі існує традиція пізнього збору Піно гри, що дає насичені та солодкі вина з високим вмістом цукру та яскравими нотами цукатів, меду й карамелі.
Сухі вина Піно гри чудово підходять до білого м’яса (курка, індичка), риби, морепродуктів і легких закусок.
Вина з більш виразною текстурою та солодкістю пасують до страв азійської кухні, пряних страв, а також до ніжних сирів і страв на основі вершкових соусів.
Десертні вина чудово доповнюють фуа-гра, страви з цитрусовими або фруктовими соусами, а також фруктові пироги.
Особливості вирощування та виробництва
Стійкість сорту до певних хвороб винограду середня: за лозою потрібно уважно доглядати та контролювати врожайність, щоб досягти оптимальної концентрації аромату та правильного балансу смаку.
У різних виноробних регіонах існують власні методи винифікації, що впливають на яскравість ароматів і структуру вина. Наприклад, в Італії частіше орієнтуються на свіжі, легкі вина з мінімальною витримкою, тоді як у Франції допускають триваліше дозрівання на осаді, що надає вину більш округлого й складного характеру.
- Коментарі
Завантаження коментарів...